flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зупинення експлутації будівель ОНУ ім. Мечникова через недотримання вимог протипожежної безпеки

07 травня 2021, 14:24

Колегія суддів 5ААС розглянула апеляційну скаргу ОНУ ім. Мечникова за позовом ГУ ДСНС в Одеській області до вказаного університету про застосування заходів реагування у зв’язку з невиконанням вимог законодавства щодо протипожежної безпеки.

Рішенням Одеського окружного адміністративного суду від 23 грудня 2020 року застосовано заходи реагування до ОНУ ім. Мечникова, у вигляді повного зупинення експлуатації будівель, розташованих за адресами: м. Одеса, вулиця Дворянська, 2, вулиця Пастера, 27,47, вулиця Преображенська, 24, провулок Маяковського, 7, провулок Шампанський, 2, вулиця М. Говорова, 4, вулиця Новосельського, 64, вулиця Довженка, 5, 5А, 7А, 9А, 9Б, 9В, вулиця Маразліївська, 1В, Французький бульвар, 24/26, 24/26А, 48/50, 87; 87, вулиця Єлісаветинська, 2, 12, 14; шляхом відключення вищевказаних будівель від джерел електропостачання та обмеження до них доступу, до повного усунення порушень.

Текст рішення суду  - https://cutt.ly/GbTdVN5

Не погодившись з рішенням суду І інстанції, ОНУ ім. Мечникова звернувся з апеляційною скаргою.

Під час розгляду справи встановлено, що виявлені порушення, зокрема, відсутність системи протипожежного захисту, не оброблення дерев`яних елементів горищних покриттів засобами вогнезахисту, наявність глухих грат, не можуть призвести до пожежі, проте, не усунення цих порушень, у разі виникнення пожежі, може створити умови, що призведуть до загибелі людей або ж нанесенню шкоди їх здоров`ю. Крім того, наявність таких порушень, як підвішування електросвітильників безпосередньо на струмопровідних дротах, в приміщенні охорони та адмінкорпусу та в деяких інших приміщеннях, встановлення електричних розеток та вимикачів на горючі основи (конструкції) свідчить про можливість виникнення пожежі, що створює загрозу життю та здоров'ю людей.

За результатами апеляційного розгляду, колегія суддів 5ААС постановила:

- апеляційну скаргу ОНУ ім. Мечникова залишити без задоволення;

- оскаржуване рішення суду І інстанції залишити без змін;

Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дати її прийняття та оскарження в касаційному порядку не підлягає.

З судовим рішенням у справі № 420/5212/20 можна буде ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень за посиланням https://cutt.ly/MhKS6mv