flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

#Пронаболіле: робота судової системи після хакерської атаки

26 січня 2022, 16:37

В ніч з 13 на 14 січня 2022 року в Україні відбулася глобальна хакерська атака на державні сайти.

Не оминуло це й електронні сервіси судової влади. Зокрема, була заблокована робота Єдиного державного реєстру судових рішень; Електронного суду, вебпорталу «Судова влада України»; поштового сервісу та ін.

На щастя, основний функціонал більшості сервісів вдалося відновити та запобігти втраті критичних даних з інформаційних ресурсів.

Проте, в 5ААС і на теперішній час залишаються проблеми з програмою «Бронювання систем відеоконференцзв’язку» з іншими судами, що позбавляє можливості проведення судових засідань у такому режимі.

Є також і складнощі з підсистемою «Електронний суд», робота якої є частково відновленою, заяви почали надходити до суду тільки з 20 січня 2022 року. Відсутній обмін інформацією з електронними кабінетами учасників процесу.

Крім того, в ЄДРСР відсутні тексти судових рішень 5ААС, які були виготовлені в автоматизованій системі документообігу суду після 14 січня 2021 року.

Сайт 5ААС на порталі «Судова влада» також працює не в повному обсязі. Так, розділ «Список справ, призначених до розгляду» дотепер недоступний,  що створює зайве навантаження на канцелярію суду у зв’язку із запитами громадян.

Щодня повідомляємо про наявні труднощі ДП "Інформаційні судові системи" та ДП "Центр судових сервісів" на що отримуємо вже звичну відповідь - "роботи з усунення проблем проводяться".

Сподіваємось на оперативне відновлення повного функціонала інформ-ресурсів органів судової влади та розуміння учасників процесу й відвідувачів у зв'язку з тимчасовими незручностями.