flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У 5ААС відбувся круглий стіл, присвячений темі: "Забезпечення реалізації завдань адміністративного судочинства в умовах воєнного стану"

25 грудня 2023, 14:59

22.12.2023 року в 5ААС відбувся круглий стіл, присвячений темі: «Забезпечення реалізації завдань адміністративного судочинства в умовах воєнного стану», який був організований сумісно з кафедрою адміністративного і фінансового права НУ «ОЮА».

До вступного слова приєднались в.о. Голови суду Ніна Вербицька та інші представники юридичної спільноти. В якості модераторів заходу виступали суддя у відставці 5ААС Лариса Зуєва та доцент кафедри адміністративного та фінансового права Анатолій Осадчий.

Під час дискусії доповідачі висвітлювали актуальні теми стосовно проблематичних аспектів захисту прав учасників публічних правовідносин під час воєнного стану та визначення орієнтирів при розгляді справ адміністративними судами.

В свою чергу, в.о. голови Ради адвокатів Одеської області Олена Джабурія зазначила про актуальність співпраці органів судової влади з адвокатською спільнотою в контексті забезпечення конституційних прав громадян в умовах воєнного стану.

Директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Світлана Клішина підкреслила, що потреба в наданні безоплатних юридичних послуг наразі є важливою та необхідною тенденцією при врахуванні сучасних реалій.

Інші спікери, які були присутні на заході, вказали про актуальність та важливість проведення таких заходів, які вдосконалюють систему забезпечення прав та свобод громадян України.

Ми підтримуємо ініціативу організації таких заходів, де представники різних сфер права мають можливість обговорити та висвітлити свої напрацювання з нинішніх проблемних питань адміністративної юстиції. Ми завжди відкриті до співпраці, тому до наступної зустрічі в 5ААС!