flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справу щодо призначення начальника управління освіти Миколаївської міської ради повернуто до суду І-ї інстанції

29 травня 2019, 17:47

29 травня 2019 року колегія суддів П’ятого апеляційного адміністративного суду розглянула апеляційну скаргу на ухвалу Миколаївського окружного адміністративного суду від 27.03.2019 року про залишення без розгляду позову до Виконавчого комітету Миколаївської міської ради  за участю третьої особи – начальника управління освіти Миколаївської міської ради.

Суть позову - визнання протиправним та скасування розпорядження №83рк від 01.03.2018 року, що стосується призначення начальника управління освіти Миколаївської міської ради, а також зобов’язання виконкому зазначеної ради оголосити конкурс на заміщення посади начальника управління освіти.

Нагадуємо, судом І-ї інстанції позов залишено без розгляду у зв’язку з пропущенням строків звернення до суду.

Під час розгляду апеляційної скарги, позивач виклав свої обґрунтування щодо строків звернення та наголосив на необхідності скасування ухвали Миколаївського окружного адміністративного суду та направлення справи до суду І-ї інстанції задля подальшого розгляду.

За результатами розгляду колегія суддів П’ятого апеляційного адміністративного суду постановила:

  • задовольнити апеляційну скаргу;
  • направити справу до суду І-ї інстанції для продовження розгляду.

З судовим рішенням у справі №400/3180/18 буде ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень після виготовлення повного тексту.