flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Позачергові вибори народних депутатів України 2019: посібник для суддів

20 липня 2019, 15:20

У посібнику узагальнено та висвітлено міжнародні стандарти у сфері виборів, зміст положень Конституції України, Закону «Про вибори народних депутатів України» та прийнятих з метою реалізації їхніх положень підзаконних актів з питань організації підготовки та проведення виборів народних депутатів України. Досліджується практика застосування відповідних законодавчих актів законодавства судами під час врегулювання виборчих спорів. Зокрема, увагу приділено питанням виборчої системи України, територіальної організації виборів, системи, особливостей формування, функцій та повноважень виборчих комісій, реалізації активного та пасивного виборчого права, здійснення передвиборної агітації на виборах народних депутатів України та її фінансування, організації та проведення голосування, підрахунку голосів, встановлення підсумків голосування і результатів виборів.

Особливу увагу приділено нормам процесуального права, яке застосовується при вирішенні судами виборчих спорів. Дається характеристика виборчого спору, розглядаються основні правила розгляду та вирішення виборчих спорів – як в контексті вимог чинного Кодексу адміністративного судочинства України, так і міжнародних стандартів.

 

Посібник доступний за посиланням :http://ifesukraine.org/wp-content/uploads/2019/07/IFES_Posibnyk_Parlamentski-vybory_web_15072019_edit.pdf?fbclid=IwAR2zBuBXQXQqQ6PDbky9iIkGvIkIHSfS94h0GbdQ6Lt5D60IlT9I6HN3TM0