flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд підтвердив законність виборів у Кароліно-Бугазькій ОТГ

04 листопада 2020, 10:32

3 листопада 2020 року колегія суддів 5ААС розглянула апеляційну скаргу Кароліно-Бугазької сільської територіальної виборчої комісії Білгород-Дністровського району Одеської області на рішення Одеського окружного адміністративного суду від  30.10.2020 р. по справі за позовом кандидата на посаду Кароліно-Бугазького сільського голови Чередниченка Ю.А. до зазначеної виборчої комісії.

Позовні вимоги стосувалися визнання протиправною та скасування постанови виборчої комісії про обрання сільського голови на перших місцевих виборах, зобов’язати виборчу комісію прийняти рішення про визнання виборів такими, що не відбулися та призначення повторних.

Рішенням Одеського окружного адміністративного суду від 30 жовтня 2020 року позов задоволено.

Не погоджуючись з вказаним судовим рішенням, Кароліно-Бугазька виборча комісія звернулась з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати рішення суду І інстанції та ухвалити нове рішення про відмову у задоволенні позовних вимог.

Під час розгляду справи встановлено, що порушень щодо організації та проведення голосування у день голосування на всіх виборчих дільницях округу не вбачається. Крім того, на запитання суду щодо наявності спорів щодо проведення, наслідків голосування або підрахунку голосів представники позивача зазначили, що таких спорів не має.

Також зазначено, що на всіх дільницях виборчого округу Кароліно-Бугазької сільської ОТГ вибори відбулися та були складені відповідні протоколи.

За результатами розгляду, колегія суддів 5ААС постановила:

  • задовольнити апеляційну скаргу виборчої комісії, рішення суду І інстанції – скасувати;
  • прийняти у справі нову постанову, якою відмовити у задоволенні позову кандидата на посаду Кароліно-Бугазького сільського голови.

Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

З судовим рішенням у справі №420/11495/20 можливо ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень за посиланням http://www.reyestr.court.gov.ua/