flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

5ААС залишив в силі рішення суду І інстанції щодо скасування люстрації Гриневецького

16 грудня 2020, 14:06

14  грудня 2020 року колегія суддів 5ААС розглянула апеляційні скарги Гриневецького С.Р., Одеської ОДА на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 20 листопада 2020 року по справі за позовом Гриневецького С.Р. до Одеської ОДА.

Справа розглядалась в порядку письмового провадження.

Позовні вимоги стосувалися визнання протиправною відмови у доступі до публічної служби, скасування розпорядження, визнання протиправним висновку, визнання протиправними дій і рішень, заборону вчинення певний дій.

Рішенням Одеського окружного адміністративного суду від 20 листопада 2020 року позов задоволено частково. Визнано протиправною відмову Одеської обласної державної адміністрації у доступі до публічної служби, скасовано розпорядження голови Одеської ОДА про відмову у призначенні на посаду заступника голови Одеської ОДА. Також, визнано протиправним висновок про результати перевірки відомостей особи та відповідність Гриневецького критеріям здійснення очищення влади. Дії щодо внесення відомостей про Гриневецького до Реєстру осіб, щодо яких застосовано положення ЗУ «Про очищення влади» - визнано протиправними.

Текст рішення суду І інстанції - https://cutt.ly/ChHCG2N

За результатами розгляду cправи, колегія суддів 5ААС постановила:

- залишити без задоволення апеляційні скарги Гриневецького С.Р., Одеської ОДА;

- залишити без змін рішення Одеського окружного адміністративного суду від 20 листопада 2020 року.

Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дати її прийняття та може бути оскаржена в касаційному порядку у випадках, визначених ст. 328 КАС України, протягом тридцяти днів з дня складення постанови в повному обсязі безпосередньо до Верховного Суду.

З судовим рішенням у справі №420/12070/20 можливо ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень за посиланням - https://cutt.ly/XhHVqcJ