flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Висновок суду щодо дозволу на будівництво на вул. Академічній в Одесі

02 березня 2021, 14:54

2 березня 2021 року колегія суддів 5ААС розглянула апеляційну скаргу ДАБІ України, СТ «БУДОВА-ОТРАДА», ТОВ «МКВ-2017» на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 20.07.2020 року по справі за позовом громадянина О.М. до ДАБІ України, Департаменту ДАБІ в Одеській області про визнання протиправними бездіяльність та дії, скасування дозволу на виконання будівельних робіт та внесення відповідних відомостей.

У справі беруть участь треті особи без самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: КП «МІСЬКЕ КАПІТАЛЬНЕ БУДІВНИЦТВО», СТ «БУДОВА-ОТРАДА», ТОВ «МКВ-2017», КП «БУДОВА».

Позовні вимоги громадянина О.М. стосувалися визнання протиправною бездіяльності Департаменту ДАБІ в Одеській області щодо неналежного проведення позапланової перевірки, а також дій ДАБІ України щодо видачі дозволу на виконання будівельних робіт на ділянці за адресою: м. Одеса, вул. Академічна, 30 та скасування зазначеного дозволу. Крім того, позивач просить суд зобов’язати ДАБІ України внести відповідні відомості до реєстру дозвільних документів.

Рішенням суду І інстанції від 20 липня 2020 року позов задоволено частково, зокрема визнано протиправними дії ДАБІ України щодо видачі вищевказаного дозволу, а також дозвіл скасовано та зобов’язано ДАБІ України внести відповідні відомості до реєстру дозвільних документів. В іншій частині позову - відмовлено. Текст рішення - http://reestr.court.gov.ua/Review/90671843.

За результатами розгляду справи, колегія суддів 5ААС постановила:

  • апеляційні скарги СТ «БУДОВА-ОТРАДА», ТОВ «МКВ-2017», Державної архітектурно-будівельної інспекції України - задовольнити частково.
  • рішення ООАС від 20 липня 2020 року - скасувати в частині задоволення позовних вимог про визнання протиправними дій ДАБІ України щодо видачі дозволу на виконання будівельних робіт ІУ 113191300606 об`єкта «Будівництво будівель гостинного типу з підземним паркінгом та вбудованими приміщеннями спортивно оздоровчого центру за адресою: м. Одеса, вул. Академічна, 30»; про скасування зазначеного дозволу та в частині зобов’язання ДАБІ України внести відповідні відомості до реєстру дозвільних документів, а також закрити провадження у справі в частині цих позовних вимог.
  • роз`яснити позивачеві, що розгляд цих позовних вимог віднесено до юрисдикції цивільного суду.
  • в іншій частині рішення суду І інстанції залишити без змін.

 

Постанова апеляційного суду набирає законної сили з дати її прийняття та може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного Суду протягом 30 днів з дня складення повного судового рішення.

З судовим рішенням у справі №420/6018/19 можливо ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень після виготовлення його повного тексту.