flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справу щодо будівництва ЖК «Граф у моря» передано до суду І інстанції для продовження розгляду

14 квітня 2021, 15:45

14 квітня 2021 року колегія суддів 5ААС розглянула апеляційну скаргу громадянина О.С. на ухвалу Одеського окружного адміністративного суду від 03.02.2021 року по справі, що стосується визнання протиправними та скасування містобудування умов та обмежень забудови земельної ділянки на 13 станції Великого Фонтану.

Позивачем у справі є громадянин О.С., який зазначив, що зведення будівлі на вказаній земельній ділянці унеможливить її використання як зони рекреації, та перекриє панорамний огляд на Чорне море. Відповідачем у справі є Департамент архітектури та містобудування ОМР. Крім того, у справі беруть участь третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача – Одеська міська рада. Також, третьою особа яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача – ТОВ «Кредо І Ко».

Ухвалою суду І інстанції задоволено клопотання представника ТОВ «КРЕДО і КО» про закриття провадження у зазначеній справі. Крім того, позивачу роз’яснено позивачу, що даний спір підлягає вирішенню в порядку цивільного судочинства. Скасовано заходи забезпечення позову. Текст ООАС від 03.02.2021 -  http://reestr.court.gov.ua/Review/94595515

Не погоджуючись з ухвалою суду І інстанції, громадянин О.С. звернувся до 5ААС з апеляційною скаргою.

 

За результатами розгляду, колегія суддів 5ААС постановила:

- апеляційну скаргу громадянина О.С. задовольнити;

- оскаржувану ухвалу від 03.02.2021 року скасувати;

- у клопотанні ТОВ «Кредо і Ко» про закриття провадження відмовити;

- зазначену справу направити  до суду і інстанції для продовження розгляду.

 

Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дати її прийняття та оскарження в касаційному порядку не підлягає.

З судовим рішенням у справі №420/3883/20 можливо ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень за посиланням https://cutt.ly/MhKS6mv