flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

5ААС залишив в силі рішення суду І інстанції щодо будівельних робіт на 13 станції Фонтану в Одесі

20 травня 2021, 13:04

Сьогодні колегія суддів 5ААС розглянула апеляційну скаргу Громадянки О.Ч. на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 23 лютого 2021 року по справі за позовом до Виконкому ОМР, Департаменту архітектури та містобудування ОМР, ДАБІ України.

У справі також брали участь 3-ті особи без самостійних вимог на стороні відповідача: ДП "Інтергал-Буд" ТОВ "Фірма"Інтергал", Управління інженерного захисту території міста та розвитку узбережжя ОМР.

Позовні вимоги стосувались:

- визнати протиправним та скасувати Рішення Виконкому ОМР №434 "Про призначення Управління інженерного захисту та розвитку узбережжя Одеської міської ради замовником робіт по укріпленню схилу та стабілізації зсувних процесів в районі 13-ої станції Великого Фонтану в місті Одесі" від 30.11.2017 року.

- визнати протиправним та скасувати Містобудівні умови та обмеження для проектування об`єкта в районі розміщення земельної ділянки за адресою: м. Одеса, 13 ст. Великого Фонтану (біля концертного майданчика) №01-06/10 від 29.01.2018 року.

- визнати протиправним та скасувати Дозвіл на виконання будівельних робіт №ІУ 113182851541 від 12.10.2018 року.

Судом І інстанції встановлено, що враховуючи необхідність проведення робіт з укріплення схилу та стабілізації зсувних процесів в районі 13-ї станції Великого Фонтану та заяву Інтеграл-Буд про наміру фінансування таких робіт, на засідання Виконкому ОМР прийнято рішення щодо призначення Управління інженерного захисту території міста та розвитку узбережжя Одеської міської ради замовником проведення вказаних робіт із залученням коштів Інтеграл-Буд.

При цьому, вказане рішення має виключно внутрішньо-організаційний розпорядчий характер та не встановлює жодних прав та обов`язків третіх осіб.

Суд І інстанції позов Громадянки О.Ч. залишив без задоволення. Текст рішення - https://cutt.ly/Rb9GCUc

 

За результатами апеляційного розгляду, колегія суддів постановила:

  • апеляційну скаргу Громадянки О.Ч. залишити без задоволення;
  • рішення Одеського окружного адміністративного суду від 23 лютого 2021 року;
  • скасувати заходи забезпечення позову, застосовані ухвалою Одеського окружного адміністративного суду від 14 вересня 2020 року.

 

Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дати її прийняття та може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складання повного тексту судового рішення.

З судовим рішенням у справі №420/6907/20 можливо ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень за посиланням https://cutt.ly/MhKS6mv

Нагадуємо, під час засідання здійснювалась онлайн-трансляція - https://cutt.ly/xhKSELz