flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зупинення експлуатації будівель Одеської Політехніки: 5ААС вирішив справу

14 лютого 2022, 12:29

03 лютого 2022 року колегія суддів 5ААС розглянула апеляційну скаргу Державного Університету «Одеська політехніка» на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 30 березня 2021 року.

ГУ ДСНС України у Одеській області звернулось до Одеського окружного адміністративного суду з позовом до Одеського національного політехнічного університету та Державного Університету «Одеська політехніка» про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду.

Позовні вимоги стосувалися застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення експлуатації будівель за адресами: м.Одеса, пр.Шевченка 1; вул.Маршала Говорова 11а,11б,11в,11г,11д,11е; пров.Матросова 1; пров.Шампанський 7, обмеження до них доступу, за винятком проведення робіт з усунення недоліків, зазначених в акті перевірки №226 від 20.03.2020р., до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, які впливають на ризик виникнення надзвичайної ситуації, аварії чи пожежі та можуть спричинити загрозу життю та здоров`ю людей, зазначених в акті перевірки.

Суд I-ої інстанції задовольнив позов ГУ ДСНС України у Одеській області - https://cutt.ly/vPYBRqY

Зокрема судом вирішено застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до Одеського національного політехнічного університету шляхом повного зупинення експлуатації будівель навчального корпусу, обмеження до них доступу, за винятком проведення робіт з усунення недоліків, зазначених в акті перевірки, до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки.

Не погоджуючись з цим рішенням суду І інстанції, в.о. ректора Державного Університету «Одеська політехніка» звернувся з апеляційною скаргою.

За результатами розгляду, колегія суддів 5ААС постановила апеляційну скаргу Державного Університету «Одеська політехніка» залишити без задоволення, а рішення Одеського окружного адміністративного суду від 30 березня 2021 року - без змін.

Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дати її прийняття та може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складання повного тексту судового рішення.

З судовим рішенням у справі №420/6371/20 можливо ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень - https://cutt.ly/1PYBPlu