flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

5 ААС розглянув справу щодо включення представників О.Ю. Вілкула до складу дільничних виборчих комісій

19 березня 2019, 17:39

П’ятий апеляційний адміністративний суд повернув справу щодо включення представників кандидата на пост Президента України Олександра Вілкула до складу дільничних виборчих комісій в Лиманському районі до суду І інстанції.

19 березня 2019 року колегія суддів П’ятого апеляційного адміністративного суду розглянула апеляційну скаргу довіреної особи кандидата на пост Президента України Вілкула О.Ю. у територіальному виборчому окрузі №139 Бондаренка Володимира Миколайовича по справі за позовом довіреної особи кандидата на пост  Президента України Вілкула О.Ю. у єдиному загальнодержавному виборчому окрузі Фабрикант Світлани Самуілівни до Окружної виборчої комісії з виборів Президента України територіального виборчого округу № 139.

Позовні вимоги стосувалися:

  • Встановлення факту порушення виборчого законодавства членами Окружної виборчої комісії з виборів Президента України територіального виборчого округу №139;
  • Скасування постанови №11 в частині утворення дільничних виборчих комісій (частини Лиманського району);
  • Постановлення рішення, яким включити подані кандидатури до складу зазначених виборчих комісій.

Нагадуємо, 17 березня 2019 року судом І-ої інстанції адміністративний позов повернено позивачу на підставі неусунення недоліків позовної заяви.

Текст ухвали  суду І-ї інстанції доступний за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/Review/80487754

За результатами апеляційного розгляду, колегія суддів Пятого апеляційного адміністративного суду постановила:

  • апеляційну скаргу довіреної особи кандидата на пост Президента України Вілкула О.Ю. у територіальному виборчому окрузі № 139 Бондаренка Володимира Миколайовича задовольнити частково;
  • ухвалу Одеського окружного адміністративного суду від 17 березня 2019 року скасувати;
  • справу направити до суду І інстанції для продовження розгляду.

Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту її проголошення  та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.