flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд скасував фінансові повноваження «т.в.о. ректора» ОНМедУ

29 квітня 2019, 11:28

25 квітня 2019 року колегія суддів 5 ААС розглянула в порядку письмового провадження апеляційну скаргу МОЗ України на ухвалу Одеського окружного адміністративного суду від 11 грудня 2018 року про забезпечення позову по справі за позовом Сухіна Ю.В. («т.в.о. ректора»  ОНМедУ) до ГУ Державної казначейської служби України в Одеській області, Державної казначейської служби України про визнання дій та бездіяльності протиправними, зобов’язання утриматись від вчинення певних дій. У справі брали участь треті особи, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору, на стороні відповідача.

Нагадуємо, ухвалою Одеського окружного адміністративного суду від 11 грудня 2018 року заяву «т.в.о. ректора» ОНМедУ Сухіна Ю.В. задоволено частково.

Текст ухвали суду І-ї інстанції → http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/78464172

Під час розгляду справи визначено, що МОЗ України, як орган управління, не уповноважувало Сухіна Ю.В. чи будь-яких інших осіб виконувати обов’язки ректора, внесення змін до Єдиного державного реєстру вчинено незаконно. Водночас, позивач не надав суду жодних доказів про виконання ним обов’язків під час подання платіжних та інших розрахункових документів до органу казначейської служби.

За результатами розгляду, колегія суддів Пятого апеляційного адміністративного суду постановила:

- апеляційну скаргу МОЗ України – задовольнити.

- ухвалу Одеського окружного адміністративного суду від 11 грудня 2018 року – скасувати.

- прийняти нове судове рішення, яким у задоволенні заяви «т.в.о ректора» ОНМедУ про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову до ГУ Державної казначейської служби України в Одеській області, Державної казначейської служби України, за участю третіх осіб, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору, на стороні відповідача про визнання дій та бездіяльності протиправними, зобов’язання утриматись від вчинення певних дій – відмовити.

Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дати її прийняття та може бути оскаржена безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складання повного тексту судового рішення.

З судовим рішенням у справі № 420/6440/18 можливо ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.