flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд підтвердив законність фінансових санкцій до КП ЖКС «Порто-франківський»

02 липня 2019, 13:11

27 червня 2019 року колегія суддів П’ятого апеляційного адміністративного суду розглянула апеляційну скаргу Комунального підприємства "Житлово-комунальний сервіс "Порто-франківський" (далі - КП ЖКС "Порто-франківський")  на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 12 грудня 2018 року у справі за позовом до Одеської обласної державної адміністрації про визнання протиправною та скасування постанови.

У справі також брали участь треті особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Управління культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини Одеської обласної державної адміністрації, Громадської організації "Захистимо Одесу разом", Громадської організації "Одеська обласна організація "Зелений лист".

Суть позову – визнання протиправною та скасування постанови про накладення фінансових санкцій за порушення законодавства України у сфері охорони культурної спадщини, якою накладено фінансові санкції:

  • За проведення незаконних робіт, що можуть завдати або завдали шкода пам’ятці (Будинку Лібмана);
  • За недодержання вимог щодо захисту, збереження, утримання пам’ятки.

Нагадуємо, судом І-ї інстанції в задоволенні позову відмовлено. Текст рішення доступний за посиланням:  http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/78760188.

Під час розгляду апеляційної скарги, позивач зауважив, що рішення суб’єкта владних повноважень є необґрунтованим, оскільки прийнято без урахування усіх обставин, що мають значення для його прийняття.

За результатами розгляду колегія суддів П’ятого апеляційного адміністративного суду постановила:

  • апеляційну скаргу КП ЖКС "Порто-франківський" задовольнити частково;
  • рішення Одеського окружного адміністративного суду від 12 грудня 2018 року змінити, виключивши з його мотивувальної частини некоректні вислови суду щодо доводів позивача, якими ввін обґрунтовував позовні вимоги;
  • резолютивну части рішення Одеського окружного адміністративного суду від 12 грудня 2018 року – залишити без змін.

Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дати її прийняття та може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дні складання повного судового рішення.

З судовим рішенням у справі №1540/4053/18 можливо буде ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень після виготовлення повного тексту.