flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд вирішив питання правомірності розміщення реклами кандидата у народні депутати

16 липня 2019, 16:17

16 липня 219 року колегія суддів П’ятого апеляційного адміністративного суду розглянула апеляційну скаргу  кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №135 Любчика Костянтина Андрійович на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 12 липня 2019 року по справі за адміністративним позовом до кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі 135 Леонова Олексія Олександровича про визнання дій протиправними, заборону вчиняти певні дії та зобов’язання припинити розміщення реклами.

Позовні вимоги стосувалися:

- визнання дій кандидата в народні депутати України Леонова О. О. щодо розміщення реклами передвиборної агітації на стінах комунального житлового будинку такими, що порушують вимоги Закону України «Про вибори народних депутатів України»;

- заборони зазначеному кандидату в народні депутати України здійснювати розміщення передвиборної агітаційної реклами з порушенням вимог чинного законодавства України, а також його зобов’язання припинити розміщення такого роду реклами на стінах житлового будинку за адресою: м. Одеса, проспект Гагаріна, 23;

Нагадуємо, судом І-ї інстанції в задоволенні позову відмовлено. Текст рішення доступний за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/Review/82997776.

За результатами розгляду колегія суддів П’ятого апеляційного адміністративного суду залишила без задоволення апеляційну скаргу кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №135 Любчика Костянтина Андрійовича, а рішення Одеського окружного адміністративного суду від 12 липня 2019 року – без змін.

Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

З судовим рішенням у справі №420/4149/19 можливо буде ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.