flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд вирішив справу щодо забудови ділянки на Гагарінському плато

29 серпня 2019, 09:59

28 серпня 2019 року колегія суддів 5ААС розглянула апеляційну скаргу на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 31 травня 2019 року у справі за позовом ТОВ «Kамертон» до Державної архітектурно-будівельної інспекції України (далі – ДАБІ України) про визнання протиправними дій, скасування рішень та зобов’язання вчинити певні дії.

Позовні вимоги стосувались визнання протиправними дій ДАБІ України щодо відмови у видачі дозволу на виконання будівельних робіт за об'єктом будівництва за адресою м. Одеса, Приморський район, Гагарінське плато, 5, а також визнання протиправним та скасування рішення про відмову у видачі дозволу та зобов’язання ДАБІ України видати зазначений дозвіл і внести дані до реєстру.

Нагадуємо, 31 травня 2019 року судом І-ої інстанції позов ТОВ «Камертон» задоволено частково.

Текст рішення суду І-ї інстанції   http://reyestr.court.gov.ua/Review/82221926

За результатами розгляду, колегія суддів 5ААС постановила:

  • апеляційну скаргу ДАБІ України залишити без задоволення ;
  • рішення Одеського окружного адміністративного суду від 31 травня 2019 року – залишити без змін.

Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дати її прийняття та може бути оскаржена безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складання повного тексту судового рішення.

З судовим рішенням у справі № 420/1607/19 можна буде ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень після виготовлення повного тексту.