flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

5ААС розглянув справу щодо зупинення роботи Українського театру у зв’язку з неусуненням порушень пожежної безпеки

04 жовтня 2019, 16:33

02 жовтня 2019 року колегія суддів 5ААС розглянула апеляційну скаргу на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 10 грудня 2018 року у справі за позовом Головного управління ДСНС України в Одеській області до Комунальної установи «Одеський академічний український музично-драматичний театр ім. В.С. Василька» (далі – Український театр) про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду. У справі також брали участь треті особи: Одеська обласна рада та Одеська обласна державна адміністрація.

Позовні вимоги стосувались застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) до Українського театру у вигляді повного зупинення роботи установи до повного усунення порушення вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки та у сфері цивільного захисту, які впливають на ризик виникнення надзвичайної ситуації та спричинити загрозу життю та здоров’ю людей.

Нагадуємо, 10 грудня 2018 року судом І-ої інстанції позов Головного управління ДСНС України в Одеській області задоволено.

Текст рішення суду І-ї інстанції   http://reyestr.court.gov.ua/Review/78458087

За результатами розгляду, колегія суддів 5ААС постановила:

  • апеляційну скаргу Українського театру – залишити без задоволення;
  • рішення Одеського окружного адміністративного суду від 10 грудня 2018 року – залишити без змін.

Також, судова колегія зазначила, що у разі усунення недоліків в повному обсязі, виявлених управлінням ДСНС, що створюють загрозу життю та здоров’ю людей, Український театр не позбавлений можливості звернутися до суду з заявою про скасування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю), застосованих судом за результатом розгляду адміністративної справи.

Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дати її прийняття та може бути оскаржена безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складання повного тексту судового рішення.

З судовим рішенням у справі № 1540/3837/18 можна буде ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень після виготовлення повного тексту.