flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Поновлення на роботі слідчого, що був притягнутий до дисциплінарної відповідальності: рішення суду

23 жовтня 2019, 15:31

23 жовтня 2019 року колегія суддів 5ААС розглянула апеляційну скаргу Григоращенка Олександра Вікторовича на рішення Одеського окружного адміністративного суду від  04.06.2019 р. у справі за позовом  до  Головного управління Національної поліції в Одеській області про визнання протиправним та скасування наказу.

Позовні вимоги стосувались визнання протиправним та скасування наказу щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності слідчого відділення розслідування злочинів загально кримінальної спрямованості слідчого відділу Приморського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області рядового поліції Григоращенко О.В. та наказу ГУНП в Одеській області в частині звільнення; поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу. Так, позивач вважає, що жодних діянь, несумісних з посадою працівника поліції не здійснював.

Втім, відповідач зазначив, що в діях позивача вбачається відсутність високих морально ділових якостей, що проявилась в нецензурній лайці, погрозам своїм колегам в`язницею, спробами втекти з місця правопорушення та ін.

Нагадуємо, рішенням Одеського окружного адміністративного суду від 04 червня 2019 року у задоволенні позовної заяви Григоращенка О.В. відмовлено.

Текст рішення суду І-ї інстанції   http://reyestr.court.gov.ua/Review/82403183

За результатами розгляду, колегія суддів 5ААС постановила:

  • апеляційну скаргу – залишити без задоволення;
  • рішення Одеського окружного адміністративного суду від 04 червня 2019 року – залишити без змін.

Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дати її прийняття та може бути оскаржена безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складання повного тексту судового рішення.

З судовим рішенням у справі № 420/602/19 можна буде ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень після виготовлення повного тексту.