flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визнав протиправним перейменування вулиці в Херсоні

08 листопада 2019, 11:50

06 листопада 2019 року колегія суддів 5ААС розглянула апеляційну скаргу Херсонської міської ради та міського голови Миколаєнка В. В. на рішення Херсонського окружного адміністративного суду від 10 травня 2019 року по справі за позовом до Херсонської міської ради та міського голови Миколаєнка В. В. про визнання протиправним та скасування рішення.

Позовні вимоги стосувалися визнання протиправним та скасування рішення Херсонської міської ради щодо перейменування вулиці Лютеранської у вулицю Катерини Гандзюк, а також визнання протиправними дії міського голови при проведенні голосування, на підставі якого було прийняте зазначене рішення.

Нагадуємо, рішенням Херсонського окружного адміністративного суду від 10 травня 2019 року року позов до Херсонської міської ради та міського голови Миколаєнка В. В. задоволено частково.

Текст рішення суду І-ї інстанції http://reyestr.court.gov.ua/Review/81816321

За результатами розгляду, колегія суддів 5ААС постановила:

  • апеляційну скаргу Херсонської міської ради та міського голови – залишити без задоволення,
  • рішення Херсонського окружного адміністративного суду від 10 травня 2019 року - без змін

Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дати її прийняття та може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складання повного тексту судового рішення.

З судовим рішенням у справі № 540/427/19 можливо буде ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.