flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

5ААС розглядає справу щодо віднесення території Літнього театру в межі пам’ятки архітектури та містобудування

14 лютого 2020, 16:59

13 лютого 2020 року колегія суддів 5ААС розглянула заяву представника сльного підприємства «Солінг» про відвід колегії суддів у справі за апеляційною скаргою Департаменту культури, національностей. релігій та охорони об’єктів культурної спадщини Одеської ОДА на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 28 серпня 2019 року.

Позов СП «Солінг» стосувався визнання протиправним та скасувати рішення, визнання протиправними дій, зобов’язання вчинити певні дії. Зокрема, позивачем вимагалося визнати протиправними дії управління культури, національностей, релігії та охорони об'єктів культурної спадщини Одеської ОДА  щодо внесення змін в облікову документацію на пам'ятку архітектури та містобудування місцевого значення по вул. Дерибасівській в м. Одеса - Міський сад, якими включено територію Літнього театру по вул.Преображенській, 24 у м.Одесі, яка перебуває в користуванні СП «Солінг», в межі пам'ятки архітектури та містобудування місцевого значення - Міський сад. Також, за вимогами позову, зазначене управління Одеської ОДА зобов’язувалось привести облікову документацію в первісний стан та виключити територію Літнього театру з межі Міського саду.  

У судовому засіданні представник СП «Солінг» подав заяву щодо відводу складу суду, мотивуючи її тим, що наявні інші обставини, які викликають сумнів у неупередженості або об’єктивності колегії суддів.

За результатами розгляду та виходячи з норм процесуального законодавства, колегія суддів 5ААС (Градовський Ю.М., Федусик А.Г., Яковлев О.В.) постановила задовольнити зазначену заяву.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту її підписання суддями та оскарженню не підлягає.

Наступне судове засідання призначено на 11:00 19 березня 2020 року.

З рішеннями у справі № 420/2781/19  можливо ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.