flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Будівництво на Французькому бульварі заборонено до вирішення справи по суті

29 січня 2020, 15:08

28 січня 2020 року колегія суддів 5ААС  розглянула справу за апеляційною скаргою Обслуговуючого кооперативу «Сейнт Барс» на ухвалу Одеського окружного адміністративного суду від 17 грудня 2019 року, якою задоволено заяву ГО «Рада громадської безпеки» про вжиття заходів забезпечення позову.

16 грудня 2019 року ГО «Рада громадської безпеки» звернулася до Одеського окружного адміністративного суду з позовом до Департаменту архітектури та містобудування ОМР, Управління Державного архітектурно-будівельного контролю ОМР, Одеської міської ради. Треті особи у справі – Прокуратура Одеської області, ТОВ «ВАРДА ПЛЮС» , Обслуговуючий кооператив «Сейнт Барс».

Суть позову:

  • визнання протиправним та скасування наказу Департаменту архітектури та містобудування ОМР щодо затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва «Яхт-клуб…»
  • визнання протиправним та скасування дозволу на виконання будівельних робіт;
  • визнання бездіяльності ОМР щодо невжиття заходів з контролю.

Позивачем до суду І інстанції було подано заяву про забезпечення позову шляхом зупинення дії дозволу виконання будівельних робіт  та заборони здійснення таких робіт за адресою: Французький бульвар 1/5.

17 грудня 2019 року Одеський окружний адміністративний суд задовольнив зазначену заяву. Детальніше - http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/86417288

Під час розгляду справи, колегія суддів 5ААС зауважила, що вжиття заходів забезпечення позову жодним чином не зумовлює фактичного вирішення спору по суті, а спрямовано лише на збереження існуючого становища до розгляду справи.

Таким чином, суд постановив:

  • апеляційну скаргу ОК «Сейнт Барс» залишити без задоволення;
  • ухвалу Одеського окружного адміністративного суду від 17 грудня 2019 року – без змін.

Постанова апеляційного суду набирає законної сили з дати її прийняття та може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного Суду протягом 30 днів з дня складання повного тексту судового рішення.