flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішення 5ААС щодо заборони будівництва на 13 станції Фонтану в Одесі

11 червня 2020, 20:05

11 червня 2020 року колегія суддів 5ААС розглянула апеляційну скаргу Дочірнього підприємства «Інтеграл-Буд» ТОВ «Фірма Інтеграл» (далі –ДП «Інтеграл-Буд») на ухвалу Одеського окружного адміністративного суду від 3 квітня 2020 року про забезпечення позову.

5ААС наразі здійснює судочинство в особливому режимі у зв’язку з карантином, а тому допуск до судового засідання дозволений лише учасникам процесу та представникам ЗМІ за умови належного виконання протиепідемічних заходів. Однак, справа набула неабиякого резонансу серед громадськості, тому було вирішено забезпечити гласність та відкритість процесу шляхом відеотрансляції в іншому залі судового засідання. Таким чином, усі бажаючі мали можливість стежити за ходом розгляду справи, зберігаючі соціальну дистанцію.

 

Дачно-будівельний кооператив «Трудовий відпочинок» (далі - ДБК «Трудовий відпочинок») та особа N звернулися до Одеського окружного адміністративного суду з позовом про визнання протиправним та скасування містобудівних умов та обмежень. Також було подано клопотання про забезпечення позову про зупинення дії Містобудівних умов, заборону ДП «Інтергал-Буд» здійснювати будь-які підготовчі та/або будівельні роботи на земельній ділянці за адресою м. Одеса, 13 станція Великого Фонтану, до набрання законної сили судовим рішенням.

Ухвалою суду І інстанції від 3 квітня 2020 року цю заяву задоволено частково: заборонено здійснювати будь-які підготовчі та/або будівельні роботи на земельній ділянці до набрання законної сили судовим рішенням, в іншій частині заяви відмовлено. Текст ухвали: http://reyestr.court.gov.ua/Review/88573835

За результатами розгляду, колегія суддів 5ААС постановила:

  • апеляційну скаргу ДП «Інтеграл-Буд» залишити без задоволення;
  • рішення Одеського окружного адміністративного суду від 3 квітня 2020 року – залишити без змін.

Також, у другому судовому засіданні колегія суддів 5ААС розглянула апеляційну скаргу ДБК «Трудовий відпочинок» на ухвалу Одеського окружного адміністративного суду від 14 квітня 2020 року про роз`яснення ухвали суду про забезпечення позову. В ухвалі зазначено, що судом І інстанції застосована заборона здійснювати будь-які підготовчі та/або будівельні роботи на земельній ділянці до набрання законної сили судовим рішенням, однак не забороняється використовувати земельну ділянку для здійснення складування, зберігання будматеріалів, розміщення будівельної техніки, збирання конструкцій з укріплення схилу та стабілізації зсувних процесів. Текст ухвали: http://reyestr.court.gov.ua/Review/88742592

За результатами апеляційного розгляду:

  • апеляційну скаргу ДБК «Трудовий відпочинок» задоволено;
  • ухвалу Одеського окружного адміністративного суду  від 14 квітня 2020 року скасовано.

Для довідки:

Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дати її прийняття та може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складання повного тексту судового рішення.

 З судовими рішеннями у справі № 420/2719/20 можливо ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень після виготовлення повного тексту.