flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо забудови ділянки у прибережній зоні на 16 станції Великого Фонтану: рішення 5ААС

02 липня 2020, 10:05

1 липня 2020 року колегія суддів 5ААС розглянула апеляційні скарги Управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради (ДАБК ОМР), ТОВ "ПАНСІОНАТ ЗОЛОТИЙ БЕРЕГ" на ухвалу Одеського окружного адміністративного суду  від 13 квітня 2020 року щодо заяви про забезпечення позову у справі про визнання дій протиправними, скасування дозволу, зобов’язання вчинити певні дії.

Заява про забезпечення позову стосувалась зупинення дії дозволу на виконання будівельних робіт, заборонити ТОВ «ПАНСІОНАТ ЗОЛОТИЙ БЕРЕГ» здійснювати підготовчої та будівельні роботи на земельній ділянці, що знаходиться на 16 станції Великого Фонтану до набрання законної сили судовим рішенням. В обґрунтування заяви зазначено, що земельна ділянка знаходить в рекреаційній зоні та має рекреаційне призначення, а будівництво 15-ти поверхового будинку супроводжується непоправним втручанням в навколишнє середовище.

Ухвалою Одеського окружного адміністративного суду від 13 квітня  2020 року задоволено заяву про забезпечення позову. Текст –http://reyestr.court.gov.ua/Review/88718275

За результатами розгляду, колегія суддів 5ААС постановила:

- апеляційні скарги Управління ДАБК ОМР та ТОВ «ПАНСІОНАТ ЗОЛОТИЙ БЕРЕГ» залишити без задоволення;

- ухвалу Одеського окружного адміністративного суду від 13 квітня 2020 року - без змін.

Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дати її прийняття та може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складання повного тексту судового рішення.

З судовим рішенням у справі № 420/3168/20 можливо ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень після виготовлення повного тексту.