flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рішення суду щодо поновлення на посаді прокурора Одеської області

07 серпня 2020, 15:30

6 серпня 2020 року колегія суддів 5ААС розглянула апеляційну скаргу Офісу Генерального прокурора, а також апеляційну скаргу екс-прокурора Одеської області на рішення Одеського  окружного адміністративного суду від 9 червня 2020 року за позовом про визнання незаконним та скасування наказу, поновлення на посаді.

Рішенням Одеського окружного адміністративного суду від  9 червня 2020 року позов задоволено частково: наказ про звільнення визнано протиправним та скасовано, позивача поновити на службі в прокуратурі. Текст рішення - http://reyestr.court.gov.ua/Review/89717657

За результатами розгляду, колегія суддів 5ААС постановила:

  • апеляційну скаргу Офісу Генерального прокурора – залишити без задоволення;
  • апеляційну скаргу екс-прокурора Одеської області – задовольнити частково;
  • рішення Одеського окружного адміністративного суду від 9 червня 2020 року - скасувати.
  • ухвалити нове судове рішення, яким позов до Офісу Генерального прокурора задовольнити, визнати протиправним та скасувати наказ про звільнення, поновити на посаді прокурора Одеської області.

Постанова апеляційного суду набирає законної сили негайно після її проголошення, але може бути оскаржена безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складання повного тексту постанови.

З судовим рішенням у справі №815/2052/16 можливо ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень після виготовлення повного тексту.