flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У 5ААС розповіли, які звернення громадян та запити юридичних осіб надходили до суду в листопаді

08 грудня 2021, 13:15

За листопад 2021 року до П’ятого апеляційного адміністративного суду надійшло 26 звернень громадян та 13 запитів на отримання інформації від юридичних осіб.

Про це інформує пресслужба суду.

Зокрема:

- звернення громадян надходили щодо: винесення додаткового рішення про повернення позивачу судового збору, про рух судової справи, питань, пов’язаних з розглядом апеляційної скарги, надання інформації по справі за участю сторони, ознайомлення з матеріалами справи, надання методичної допомоги суддям, видачі копії судового рішення, перегляду судового рішення, надання інформації щоо направлення матеріалів справи до суду першої інстанції, інформації про отримання рекомендованого повідомлення про вручення поштового відправлення відповідачу тощо.

- від юридичних осіб щодо: повторного автоматизованого розподілу справи, видачі копії судового рішення, в тому числі електронною поштою тощо;

Окрім цього, опрацьовано 12 звернень щодо видачі подання на повернення помилково або надміру зарахованих до бюджету зборів, платежів та інших доходів бюджету.

Всі звернення громадян та запити юридичних осіб розглянуто своєчасно, відповіді надано в термін, встановлений законодавством.

Відповідно до п. п. 2.1.6, 6.5.17 Інструкції з діловодства в адміністративних судах України 18 документів повернуто.

Відділом забезпечено організацію проведення особистого прийому головою суду з питань, пов’язаних з судовою практикою виконання рішень ЄСПЛ. Прийом проведено з дотриманням протиепідеміологічних заходів, зокрема, засобами телефонного зв’язку.

Крім того, судом опрацьовано 257 телефонних інформаційних запитів щодо:

    - руху справ;

    - результатів розгляду справ;

    - уточнення дати та часу судових засідань, головуючих суддів у справах;

    - надсилання копій судових рішень засобами поштового зв’язку;

    - повернення справ до судів перших інстанцій.

 

 

 

Джерело: Судово-юридична газета