flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Перейменування Проспекту Небесної Сотні на Проспект Маршала Жукова в Одесі: що вирішив 5ААС

31 січня 2022, 11:09
За результатами розгляду, колегія суддів 5ААС постановила апеляційну скаргу залишити без задоволення, а рішення Одеського окружного адміністративного суду від 25 серпня 2021 року – змінити в мотивувальній частині.
 
 

Одеська облорганізація політичної партії «Європейська Солідарність» звернулась до суду з позовом до Виконкому Одеської міської ради, міського голови Геннадія Труханова про визнання дій протиправними та зобов`язання утриматись від вчинення дій, скасування розпорядження.

Про це розповідає пресслужба 5ААС та зазначає, що у справі також брали участь треті особи - Український інститут національної пам'яті, Історико-топонімічна комісія при Виконавчому комітеті Одеської міської ради.

Позовні вимоги стосувалися визнання дій Виконкому ОМР протиправними та зобов`язання утриматися від вчинення дій щодо перейменування Проспекту Небесної Сотні на Проспект Маршала Жукова в Одесі; вулиці Димитріоса Інглезі на вулицю 25-ї Чапаївської дивізії в Одесі.

Суд I-ої інстанції частково задовольнив позов, визнав протиправним та скасував розпорядження міського голови Геннадія Труханова «Про скликання громадських слухань щодо обговорення питань про повернення деяким об`єктам топоніміки у місті Одеси попередніх назв».

Не погоджуючись з цим рішенням суду І інстанції, міський голова Геннадій Труханов та Виконком ОМР звернулися з апеляційною скаргою.

За результатами розгляду, колегія суддів 5ААС постановила апеляційну скаргу залишити без задоволення, а рішення Одеського окружного адміністративного суду від 25 серпня 2021 року – змінити в мотивувальній частині.

Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дати її прийняття та може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складання повного тексту судового рішення.

«З судовим рішенням у справі №420/11033/20 можливо буде ознайомитись на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень після виготовлення його повного тексту та після повного відновлення функціоналу Реєстру через хакерську атаку», - кажуть у 5ААС.